Islama Köfte - Sakarya
Sakarya’ nın ulusal düzeyde tanınmış en önemli yemeği “Islama Köftesi' dir. XX. yüzyılın başlarında Balkanlardan yöremize göçlerle geldiği sanılan ıslama köftenin, diğer yöre köftelerinden en belirgin farklılığı, yöredeki yaylalarda yetişen hayvanların etlerinden yapılan “köftesi” kadar, “kemik unu ve toz biberli sosa batırılıp kızartılmış” olan enfes ekmeğidir. Malzemeler: 1/2 kg. dana kıyma 1 kuru soğan Kurutulmuş ekmek içi Köfte baharı Tuz Islama malzemesi: İnce dilimlenmiş bayat ekmek Kemik suyu Kırmızı biber Sıvı yağ Süslemek için: 2 domates 2 yeşil biber Köfte malzemesi ile istediğiniz büyüklüklerde köfte hazırlayın. Diğer tarafta kemik suyu hazırlayın. İçine biraz sıvı yağ ve rengi kırmızı olacak şekilde toz kırmızı biber ve tuz ekleyin. Bayat ekmekleri bu suya batırıp bekletmeden alın. Köfteleri ve ekmekleri ızgarada pişirin. Domates ve biberleri de pişirdikten sonra en alta ekmekleri üzerine köfteleri ve en üstüne de domates biberleri koyarak sıcak servis yapın. Hem bayat ekmekler değerlenmiş olacak, hem de bereketli bir yemek ortaya çıkacak. Kaynak: Sakarya'nın Yemek Kültürü, Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları 2008
Islama Köfte
Görsel Sahibi: Sakarya İl Kültür ve Turizm MüdürlüğüIslama Köfte
Görsel Sahibi: Sakarya İl Kültür ve Turizm MüdürlüğüIslama Köfte
Görsel Sahibi: Sakarya İl Kültür ve Turizm MüdürlüğüIslama Köfte
Görsel Sahibi: Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü