Karadeniz Hamsi - Sakarya
1 kg. hamsi 2 bardak mısır unu 1 tatlı kaşığı tuz 2-3 kaşık zeytinyağı. Hamsiler temizlenir, yıkanır. İsteğe göre kılçıkları da çıkarılabilir. Bir tepsinin içine dökülen tuz ilave edilmiş mısır unlu karışıma atılan hamsiler içine 1 kaşık yağ gezdirilmiş hamsi tavasının içine kuyrukları ortada birleşecek şekilde daire şeklinde dizilir. Kızgın ateşte nar gibi pişirilir. Üstüne tavanın kapağı kapatılarak balıklar ters çevrilip tavaya ters yüz edilir. Şekillerinin bozulmamasına dikkat edilerek diğer yüzleri de kızartılınca servis tabağına çevrilerek alınır. Soğan ve domates ile servis yapılır. Kaynak: Sakarya'nın Yemek Kültürü, Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları 2008 24/09/2014
Karadeniz Hamsi
Görsel Sahibi: Sakarya İl Kültür ve Turizm MürürlüğüKaradeniz Hamsi
Görsel Sahibi: Sakarya İl Kültür ve Turizm MüdürlüğüKaradeniz Hamsi
Görsel Sahibi: Sakarya İl Kültür ve Turizm MürürlüğüKaradeniz Hamsi
Görsel Sahibi: Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü