Pırasalı Börek - Sakarya
oda sıcaklığında yumuşamış 200 gr. margarin, 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı su 1 yumurta 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak hamur hazırlanır, 1 saat dinlendirilir, yağlanmış fırın tepsisine yayılır. Yarım kg. pırasa ince doğranır 100 gr. margarin ile sote yapılır. Ateşten alınca içine 3 yumurta, 3 yemek kaşığı yoğurt, 3 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber konulur. Hazırlanan iç hamurun üzerine yayılır. Kaşar peyniri rendelenir, serpilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Kaynak: Sakarya'nın Yemek Kültürü, Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları 2008
Pırasalı Börek
Görsel Sahibi: Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü